Автор: Alex S, 15.11.2015 21:32:16

Новий 2016 рік у Рахівському районі Закарпаття

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Раховский район Рахов Новий 2016 рік у Рахівському районі Закарпаття
Новий 2016 рік у Рахівському районі Закарпаття

Плануючи відпочинок на Новий 2016 рік, ми рекомендуємо Вам звернути увагу на Рахівськийрайон Закарпаття.
 

“Турінформ Закарпаття” (керівник О.Коваль), туристичний клуб УжНУ (керівник Ф.Шандор) та туристичний портал Rest4U розпочинає інформаційну кампанію, спрямовану на популяризацію можливостей закладів туризму – зустрічай Новий 2016 рік у Закарпатті.
 

Новий 2016 Рік в Закарпатті це:

  • Захоплюючі зимові екскурсії: легендарні карпатські замки, середньовічні міста, гірські монастирі
  • На лижах, санках, сноубордах спуститися з гірської лижної траси
  • Побачити скарби зимової карпатської природи
  • Взяти участь у народних обрядах і традиціях: Різдво Христове, свято Св.Миколая, Новий рік, Св.Василя, Водохреща
  • Скуштувати традиційну кухню угорців, словаків, румунів, штабів, ромів, русинів, чехів
  • Відпочити від вражень дня ви зможете в затишних номерах «Едельвейс-Ясіня», а також посмакувати у ресторації «Едельвейс-Ясіня» і "Гагарін та бокораш" та скуштувати пиво у пивоварні "Ципа".

Новий 2016 рік у Рахівському районі
 

Район розташований у східній частині Закарпаття, на півдні межує з Румунією. Рахівщина — найвисокогірніший район України. В околицях Ділового та Костилівки є карстові печери. В Рахові, селах Кваси, Білин, Богдан, Кобилецькій Поляні є джерела мінеральних вод, а всього в районі їх нараховується більше 80. На території району бере початок одна з найбільших приток Дунаю — Тиса, яка утворюється злиттям Чорної і Білої Тис 4 км вище від центру міста Рахова.
Завдяки географічному розташуванню, унікальній природі і самобутній гуцульській культурі Рахів і Рахівський район відомі як один із найпопулярніших туристично-рекреаційних центрів України. У містах і селах працюють турбази, готелі та сільські садиби. Смачнугуцульську кухню можна спробувати у численних ресторанах та колибах На території району також розташований популярний курорт Драгобрат, де найдовше зі всіх українських гірськолижних курортів лежить сніг — приблизно з грудня до травня включно.
Варто відвідати:
• Музей екології гір Карпатського біосферного заповідника (єдиний у Європі)
• Символічний Центр Європи, с. Ділове
• храм Успіння Пресвятої Богородиці (1792), м. Рахів

• Водоспад Труфанець (Трофанець), біля траси Львів—Мукачеве, між смт Ясіня та с. Кваси
• Скелі з "ієрогліфами", поблизу с. Середнє Водяне
На східному схилі гори Бужора виходять відкладення міоценового віку, представлені шарами пісковиків, аргілітів та алевролітів. На поверхні пісковиків збереглися численні хвилеприбійні знаки, які свідчать про хвилювання стародавнього моря, а на вигляд нагадують ієрогліфи.
• Ботанічна пам’ятка "Андромеда" — сфагнове болото (утворене завдяки сфагнуму — моху з білуватим забарвленням, який має властивість накопичувати вологу, сприяє заболочуванню місцевості і з якого утворюється торф), де зростає андромеда багатолиста, росичка круглолиста, шолудивник лісовий, журавлина болотна, занесені до Червоної книги.
• Полонина Менчул Квасівський — територія біостаціонару львівського університету, створеного для збереження та збагачення існуючих колекцій рідкісних рослин.
• Урочище Довгий потік — місце зростання тису ягідного.
• Південно-західний схил гори Піп Іван Чорногірський — місце зростання рідкісної ендемічної рослини рододендрону східнокарпатського.
• Озеро Герешаска — майже прямокутне мальовниче озеро, що живить водами річку Кісву, розкинулося під скелястою стіною на висоті 1577 м н. р. м.
• Озеро Ворожеска на висоті 1460 м н. р. м.
• Озеро Апшинець, розташоване на висоті 1500 м н. р. м. з чистою водою та струмковою фореллю.
• Свидовецькі скелі, в породах яких виявлено відбитки флори та фауни.
• Скеля Тростинець — стратиграфічна пам’ятка природи (cтратиграфія — розділ історичної геології, який охоплює питання історичної послідовності, первинних взаємовідносин і географічного розповсюдження осадків, вулканогенних і метаморфічних утворень, що складають земну кору і відображають природні етапи розвитку Землі та її біосфери).
• Скеля Стрімчак, біля с. Ділове — вихід мармурів білого, чорного, сірого і зеленого кольорів.
• Скеля Кохання, біля с. Костилівка
Проїжджаючи трасою Львів—Мукачеве, біля с. Костилівка можна побачити на скелі хрест. Як свідчить легенда, на початку ХХ ст. у цьому селі розгорнулася любовна драма. Дівчина із заможної родини покохала хлопця з бідняцької сім’ї, і, звичайно ж, це не сподобалося її батькам. Вони неодноразово підстерігали закоханих і погрожували хлопцеві, та кохання було вищим від соціальної нерівності. Однієї місячної ночі дівчина разом із хлопцем піднялися на вершину скелі, міцно обнялися і стрибнули. Так їх і знайшли вранці місцеві жителі. Тому невелику гору на пам’ять про цю подію назвали скелею Кохання і поставили великий хрест, який нагадує про історію міцевих Ромео і Джульєтти.
 

Дерев'яні храми
• Михайлівський (1870), с. Білин
• храм Успіння Пресвятої Богородиці (1750), с. Ділове
• храм Преображення Господнього з дзвіницею (1780), с. Лазещина
• храм св. Петра і Павла (1827), с. Лазещина
• Миколаївський храм (верхня) з дзвіницею (1428, 1600, 1760), с. Середнє Водяне
• Миколаївська церква (нижня, сер. XVII ст.), с. Середнє Водяне
• храм жінок-мироносиць з дзвіницею (1856), с. Стебний
• храм Вознесіння Господнього (Струківська, 1824) з дзвіницею (1813), смт Ясіня
 

Для любителів зимового відпочинку працюють найбільше в Закарпатті гірськолижних трас (Драгобрат, Рахів, Богдан, Кобилецька Поляна, Чорна Тиса, Лазещина, Ясиня), де знаходяться крісельні, якорні та бугельні витяги.
І ще… не забудьте відчути смак закарпатської гастрономії у найкращій гастрономії району ресторації «Едельвейс-Ясіня» і "Гагарін та бокораш" та продегустувати місцеве пиво у пивоварні "Ципа"
Запамятайте символи Рахівського району, для того щоб полегшити вибір місцевого туристичного смаку та сувенірів, і на той випадок якщо сніговий покрив 2015-2016 в Карпатах не порадує Вас:

ПТАХ беркут
ЗВІР волоська вівця
РИБА дунайський лосось
КОМАХА  вусач ялиновий малий
КВІТКА едельвейс
ФРУКТ брусниця
КОРИСНА КОПАЛИНА  мармур
ПЕРША СТРАВА зама ку фасоле
ДРУГА СТРАВА банош
ДЕСЕРТ сирні гомбовці
АЛКОГОЛЬ  наливка з гогоци
БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ НАПІЙ  овече молоко
ТУРИСТИЧНА АТРАКЦІЯ географічний центр Європи
НАРОДНЕ РЕМЕСЛО килимарство
АРХІТЕКТУРНА БУДІВЛЯ  Струківський деревяний храм в Ясіня

Рекомендований партнер для новорічних 2016 року подорожей на Рахівщині це комплекс "Едельвейс-Ясіня" готовий приймати гостей.

Турбаза «Едельвейс»
У готелі 41 номер, з них:
• сімейний двокімнатний — 6,
• стандарт — 10, тримісний — 7,
• чотиримісний — 1, двомісний економ — 4,
• тримісний економ — 11,
• чотиримісний економ — 2.
Регулярне прибирання номерів і зміна. В рахунок проживання може бути включено і харчування в їдальні готелю.
Також на території знаходяться кафе «Ведмедик», сауна, автостоянка.
Для особливих шанувальників сауни ми пропонуємо вам відвідати японську сауну «офуро». Вважається, що офуро сприяє не тільки фізичному очищенню, а й духовного.
До послуг любителів активного зимового відпочинку на території готелю працює прокат гірськолижного спорядження. Тут індивідуально для вас підберуть все необхідне для того, щоб вихідні запам’яталися — лижі, сноуборд, санки і все інше.
контактна адреса:
ясіня, вул. Борканюка, 5
+38 (067) 312-73-67

ресторація "Гагарін і бокораш",  пивоварня "Ципа"

 

З наступаючим Новим 2016 Роком!!!
 


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Родзинка Закрпаття -Говерла

Опубликовано: 26.09.2017 15:03:54
Закарпатская обл.Раховский районРахов

Гора висотою 2061 метр є найвищою точкою України. Назва «Говерла» — угорська і перекладається, як «Сніжна гора».

1 день в Карпатах. Гора Піп Іван (Відео)

Опубликовано: 02.11.2015 21:26:55
Закарпатская обл.Раховский районРахов

До Вашої уваги відео про неймовірну красу українських Карпат. Один день на горі Піп Іван змонтовано у 3 хвилинний відеоролик.

Екстримальні перегони Gorgany Race 2013

Опубликовано: 31.05.2013 13:20:59
Закарпатская обл.Раховский районРахов

 Екстремальні пригодницькі перегони "Gorgany Race 2013" відбудуться 22-23 червня, та включатимуть в себе пішохідний, велосипедний, та технічний етапи.



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи