Сьогодні, одні з найкращих екологічно чистих сирів в Україні виготовляють на сироварні у с. Нижньому Селищі, що на Закарпатті.
Традиційно, у травні, зростає популярність дегустаційних турів у Закарпатті та зокрема у закарпатську сироварню.
Селиська сироварня продовжує тримати лідерство, та залишається одним з найпопулярніших гастрономічних об'єктів, не лише в Хустському районі, але й в Закарпатській області.
Сироварня є на сьогодні лідером, по найнижчій ціні за дегустацію - вартість дегустації сиру в області є найнижою, та складає 25 грн.
За словами керівника соціального проекту Петра Пригари: - "сироварня виконує декілька важливих завдань. Так, вона дає можливість щомісяця понад півсотні жителеві з прилеглих сіл мати гарантований збут молока, а це додає до сімейного бюджету декілька сот гривень. Іншим завданням є формування культури споживання здорової та екологічно чистої їжі. У Нижньому Селищі наголос ставиться на якість, а не на кількість продукції."
На своїй сторінці у мережі Фейсбук, сироварня проводить опитування, з метою визначення вподобань, щодо найкращого сиру.
Також, за словами керівника сироварні, у 2012 році на базі сироварні буде створено декілька цікавих проектів, яких саме, тримається в таємниці.
Туристичні новини