Автор: Valya, 11.05.2017 16:19:51

День Мукачева 2017

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Мукачевский район Мукачево День Мукачева 2017
День Мукачева 2017

 Цього травня Мукачеву виповниться 1121 рік і 641 рік з дня, коли 22 травня 1376 року королева Угорщини Ержебет подарувала місту Мукачеву грамоту на право користування власною печаткою для скріплення документів.
Мукачево розташоване у південно-західній частині Закарпатської області на берегах річки Латориці, на віддалі 40 км на схід від Ужгорода – обласного центру Закарпатської області. За величиною і культурно-політичним значенням Мукачево після Ужгорода займає друге місце. Довкола місто оточено невисокими горами – Галиш, Ловачка, Павлова, Сороча, Червона, Чернеча, які природним амфітеатром нависають над ним і захищають від вторгнення холодних мас повітря з півночі та з північного заходу. Клімат – помірно-континентальний. Площа міста - 27,9 тис. кв.м.. Населення міста трохи більше 83,4 тис.чол. (станом на жовтень 2009 р.).
Мукачево з давніх-давен славиться своїм поліетнічним та поліконфесійним складом населення. Тут в мирі та злагоді проживають українці, росіяни, угорці, німці, роми, білоруси, євреї, болгари та представники інших національностей.

Серед найбільших релігійних конфесій міста слід відзначити православних, греко-католиків, римо-католиків, реформатів, іудеїв, євангельських християн-баптистів, адвентистів сьомого дня, церкви Живого Бога та ін.
Серед найбільш поширених версій щодо походження назви міста можна назвати слова: мука, муки та угорське munka – робота. Історія міста Мукачева – одна з найцікавіших і найбагатших сторінок історії Закарпаття. Займаючи вигідне географічне положення, Мукачево з давніх–давен служило своєрідними воротами між Заходом і Сходом, Півднем і Північчю, через які протягом віків проходили торговельні шляхи. Волею історії Закарпаття, і в першу чергу Мукачево, опинилося на стику різних цивілізацій, в першу чергу західної і східної. Саме це вплинуло на витоки духовності і культурного розвитку.

Дата проведення: 22 травня, 2017 року

Місце проведення: замок Паланок

Початок о 19:00.


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Мультфільм «Замок Паланок» в кінозалі музею з 15 квітня

Опубликовано: 13.04.2023 14:05:33
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 У Мукачеві презентували мультфільм «Замок Паланок», який вийшов у 10 міні серіях та доступний для перегляду в стінах Мукачівського історичного музею з 15 квітня 2023 року.

Замок Паланок в Мкуачеві

Опубликовано: 11.09.2018 10:13:44
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 Замок Паланок – головна визначна пам’ятка Мукачево, зведена на високій 65-метровій вулканічній горі. Замок займає 1. 4 га.

17-18 лютого у Мукачеві пройде фестиваль "Варишська палачінта"

Опубликовано: 25.01.2018 11:13:25
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 «Варишська палачінта» – це фестиваль-ярмарок з нагоди проводів зими та початку весни. В його рамках учасники пектимуть палачінти (млинці) з різними начинками та соусами.

Фестиваль пива “Варишське пиво”

Опубликовано: 13.08.2017 18:21:04
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 Формування культури пивоваріння та споживання пива, відродження традицій Закарпаття, дегустація та презентація кращих сортів від крафтових пивоварів на фестивалі “Вариське пиво” в



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи