Автор: Valya, 11.09.2018 10:13:44

Замок Паланок в Мкуачеві

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Мукачевский район Мукачево Замок Паланок в Мкуачеві
Замок Паланок в Мкуачеві

 Замок Паланок – головна визначна пам’ятка Мукачево, зведена на високій 65-метровій вулканічній горі.

Замок займає 1.4 га. Тут добре збереглися таємні підземні ходи, які, раніше служили укриттям для людей і худоби.

Слово «Паланок», звідки пішла назва замка, є запозиченим з турецької мови: palanka – форт, зміцнення, засипане землею.

Історія Мукачівського замку

В XI столітті за наказом короля Ласло I на місці давньоруських дерев’яних укріплень була збудована кам’яна башта-донжон, в 1321 року за розпорядженням короля Карла Роберта італійські майстри розширили твердиню, а нинішній вигляд фортеця знайшла в XVII столітті при Дьєрдя I Ракоці.

Замок Паланок виконував функцію контролю торгових шляхів через Верецький перевал, що з’єднував Середньо-Дунайську долину зі Східною Європою.

Фортеця витримала безліч облог.

Найвідомішу оборону в 1685-88 рр. очолювала Ілона Зріні, вдова Ференца Ракоці. Протягом трьох років, завдяки хитрощам, вона відбивала атаки австрійців, які змогли примусити гарнізон до капітуляції.

Довгий час замок був оплотом угорської національно-визвольної боротьби під керівництвом її сина – Ференца II Ракоці. Їм обом встановлені пам’ятники на території замку.

При австрійцях тут розміщувалася в’язниця для політв’язнів, а за радянської влади – різні установи. З 1993 р приміщення Мукачівського замку займає історичний музей і картинна галерея.

У замкових підвалах відкритий дегустаційний зал вин торгової марки “Чизай”.

Вхідний квиток - 40 грн

Інформацію взято з сайту:

www.ukraine-is.com/uk/tour-item/zamok-palanok-v-mukachevo/


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Мультфільм «Замок Паланок» в кінозалі музею з 15 квітня

Опубликовано: 13.04.2023 14:05:33
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 У Мукачеві презентували мультфільм «Замок Паланок», який вийшов у 10 міні серіях та доступний для перегляду в стінах Мукачівського історичного музею з 15 квітня 2023 року.

17-18 лютого у Мукачеві пройде фестиваль "Варишська палачінта"

Опубликовано: 25.01.2018 11:13:25
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 «Варишська палачінта» – це фестиваль-ярмарок з нагоди проводів зими та початку весни. В його рамках учасники пектимуть палачінти (млинці) з різними начинками та соусами.

Фестиваль пива “Варишське пиво”

Опубликовано: 13.08.2017 18:21:04
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 Формування культури пивоваріння та споживання пива, відродження традицій Закарпаття, дегустація та презентація кращих сортів від крафтових пивоварів на фестивалі “Вариське пиво” в

Міжнародний день рудих

Опубликовано: 12.08.2017 16:17:23
Закарпатская обл.Мукачевский районМукачево

 Вони завжди виділяються в сірому натовпі. Їх мало - всього від 1 до 3% земного населення - і вони особливі: талановиті, норовливі, темпераментні, волелюбні.



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи