Автор: Alex S, 24.11.2011 17:59:36

В одній із оздоровниць Закарпаття продаються вироби із коноплі

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Свалявский район Солочин (Квитка полонини) В одній із оздоровниць Закарпаття продаються вироби із коноплі
В одній із оздоровниць Закарпаття продаються вироби із коноплі

В санаторії "Квітка полонини" працює магазин, де ви зможете придбати натуральні вироби із текстильної коноплі, а саме: подушки, ковдри, наматрацники, шкарпетки, трикотаж.

В санаторії "Квітка полонини" також потурбувалися, аби Ваш сон був воістину царським, створили унікальні умови для відпочинку вашого організму. В подушках, ковдрах та наматрацниках, які знаходяться у вашому номері, використано якісний натуральний наповнювач із коноплі.
Тканина із коноплі оздоровче впливає на організм людини. Проведені медичні дослідження свідчать, що, наприклад, постіль із коноплі дозволяє організму людини під час сну в кілька разів підвищити склад імуноглобуліну. Така постіль сприятливо впливає на стан м’язової системи людини, налаштовує її на розслабленість та умиротворення.

З усіх можливих способів використання коноплі найбільш відомий той, через яку ця рослина переслідується законом. Але окрім наркотичних речовин з коноплі можна виготовляти безліч корисних і потрібних речей. Вона може застосовуватись в легкій промисловості, будівництві, автомобілебудуванні та інших галузях народного господарства.
В свій час конопля являлась однією з основних сільськогосподарських культур СРСР. В Америці в 1938 році коноплю називали «Billion Dollar Crop» (культурою на мільярд доларів), тому що вона була першою культурою, яка досягла обороту в мільярд доларів (Popular Mechanics, Feb. 1938).
 

Наведемо декілька цікавих фактів про цю рослину.


Перша згадка про використання коноплі відноситься до третього тисячоліття до н.е. в Китаї. Масове використання коноплі почалось в Стародавньому Єгипті. 80% всього текстилю, білизни, та інших тканин до 1820 року виготовлялось із коноплі, оскільки механізм сепарації бавовняних волокон ще не був винайдений.
Сотні років вітрила та канати на кораблях робились лише з конопляного волокна. Слово «canvas» (полотно) пішло від староанглійського слова «canevas», яке в свою чергу пішло від латинського слова «cannabis». Рембрандт і Ван Гог творили свої картини на конопляних полотнах. Якісні фарби до 1937 р. також виготовлялись на основі конопляного масла.
І ось зараз, після тривалого періоду репресій стосовно цієї рослини, починає відновлюватись виробництво з використанням коноплі в якості сировини. Так, сьогодні в Україні виготовляють конопляне взуття, стають популярними вироби з конопляного паперу ручної роботи. Але ми сподіваємось, що вироби з коноплі скоро перестануть бути екзотикою і ми зможемо побачити їх не лише в сувенірних крамницях та спеціалізованих магазинах.


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Хто менше їсть, той буде їсти і завтра

Опубликовано: 04.01.2012 15:29:30
Закарпатская обл.Свалявский районСолочин (Квитка полонини)

Голодування для здоров’я «Хто менше їсть, той буде їсти і завтра» - нагадують про народну мудрість автори нової книжки про метод

1 ДЕНЬ ОТДЫХА В ПОДАРОК ОТ САНАТОРИЯ "КВІТКА ПОЛОНИНИ"

Опубликовано: 24.11.2011 17:11:17
Закарпатская обл.Свалявский районСолочин (Квитка полонини)

АКЦИЯ! ОТДЫХ В ПОДАРОК! Приобретая путевку  в санаторий "Квітка полонини"



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи