Автор: Veronika, 12.10.2017 11:03:19

Туристи на Тернопільщині зможуть побачити життя лісового табору УПА

Rest4U Новости Украина Тернопольская обл. Тернопольский район ТЕРНОПОЛЬ Туристи на Тернопільщині зможуть побачити життя лісового табору УПА
Туристи на Тернопільщині зможуть побачити життя лісового табору УПА

Масштабний фестиваль-реконструкція «Луни повстанського краю» – два дні з життя табору військової округи УПА «Волинь-Південь», відбудеться найближчих вихідних на Тернопільщині.

Про це розповів заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик.

«Реконструкцію покажемо у селі Антонівці Шумського району у рамках відзначення 75-річчя створення Української Повстанської Армії. Хочемо дати можливість усім, хто прибуде у ті дні до лісового урочища, де колись був штаб УПА, поринути в атмосферу повстанського життя і пройти тими стежками, якими ходили упівці», - розповів Юрик.

За його словами, напередодні, 13 жовтня, на місці штабу УПА відкриють криївку, конюшню та пекарню, де будуть пекти хліб, і кожен, хто буде на заході, зможе скуштувати його.

Також туристи зможуть побачити повстанські класи, в яких готувалися вояки-патріоти, меморіал, де будуть пам’ятні стели.

Передбачається, що у реконструкції братимуть участь жителі Тернопільської та Рівненської областей.

Під час фестивалю відбудеться і знайомство з новою книгою - «Бандерівці. 200 історій з ХХ-го століття», буде оприлюднено нові дослідження історії УПА на Тернопіллі, презентовано комікси з життя українського повстанця. А під час «Повстанських кіноночей» триватиме прем’єрний показ документального фільму «Жива», зустріч з авторською групою, перегляд фільму «Нескорені», презентація фільму «Червоний».

Окрім цього, Василь Шкляр презентуватиме історичний роман «Троща», діятиме виставка історичних документів та дереворитів Ніла Хасевича і показ прижиттєвого видання книги повстанського художника. Також гості історико-культурної імпрези зустрінуться із літературним десантом братів Капранових «Майдан. Секретні файли».

До того ж, кожен учасник фестивалю матиме змогу під час історичної реконструкції відчути себе повстанцем і пізнати тогочасний побут. Туристи пройдуть блокпости і повстанські дозори, долучаться до історичних вишколів, «озброяться» історичною, краєзнавчою та патріотичною літературою від ЛІТБАТУ, ознайомляться з раритетними документами ОУН-УПА у реконструйованому штабі та пресовій кімнаті.

Джерело:turystam.in.ua/17378-turysty-na-ternopilshchyni-zmozhut-pobachyty-zhyttia-lisovoho-taboru-upa


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


У ТЕРНОПОЛІ СТУДЕНТИ ВСТАНОВИЛИ РЕКОРД ІЗ НАЙБІЛЬШОЇ КІЛЬКОСТІ ПАСАЖИРІВ У ТРОЛЕЙБУСІ

Опубликовано: 30.05.2013 21:48:19
Тернопольская обл.Тернопольский районТЕРНОПОЛЬ

 Тернопільські студенти встановили рекорд із найбільшої кількості пасажирів у тролейбусі.

Пам'ятник людині-невидимці у м. Тернопіль

Опубликовано: 12.05.2013 11:34:33
Тернопольская обл.Тернопольский районТЕРНОПОЛЬ

 На честь святкування 19-ї річниці Незалежності України в Тернополі відкрили пам'ятник людині-невидимці.   Пам'ятник виготовлений з бронзи, відливали його у Львові.

Виставка Олега Пінчука

Опубликовано: 08.04.2012 14:03:54
Тернопольская обл.Тернопольский районТЕРНОПОЛЬ

У Тернополі вперше відкрилась мистецька виставка найбільш затребуваного скульптора України Олега Пінчука.

Місячник „Спорт для всіх” – спільна турбота”

Опубликовано: 31.03.2012 2:22:45
Тернопольская обл.Тернопольский районТЕРНОПОЛЬ

Державна служба молоді та спорту України та Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” з 1 по 30 квітня 2012 року в усіх населених пунктах



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи