Автор: Alex S, 14.11.2015 16:24:06

Новий 2016 рік у Воловецькому районі. Новорічне Закарпаття

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Воловецкий район Воловец Новий 2016 рік у Воловецькому районі. Новорічне Закарпаття
Новий 2016 рік у Воловецькому районі. Новорічне Закарпаття

ЗАКАРПАТТЯ запрошує: скоро Новий 2016 Рік!!!
Плануючи відпочинок на Новий 2016 рік, ми рекомендуємо Вам звернути увагу на Воловецький район Закарпаття.
“Турінформ Закарпаття” (керівник О.Коваль), туристичний клуб УжНУ (керівник Ф.Шандор) та туристичний портал Rest4U розпочинає інформаційну кампанію, спрямовану на популяризацію можливостей закладів туризму – зустрічай Новий 2016 рік у Закарпатті.

Новий 2016 рік у Воловецькому районі
 

Воловеччина регіон гірський, зі знаменитою Боржавською полониною. Гірські хребти від села Пашківці аж до Високого Каменя (поблизу села Підполоззя) — це флористичний заказник "Пікуй", де під охороною багато цінних рідкісних рослин, зокрема лікарських. Пам'ятка природи, Високий Камінь, славиться тим, що тут є найбільший у Карпатах ареал зростання дуба скельного і сосни чорної.
Всі річки Воловеччини — притоки Латориці, що бере початок на схилах Верховинського хребта, з-під Верецького перевалу. На Воловеччині є 7 мінеральних джерел, найвідоміше з них в урочищі Занька.
Історико-архітектурні пам’ятки: захоронення австрійських, російських солдатів часів Першої світової війни, Ялове; пам’ятник на честь переходу угорських племен через Карпат, Верецький перевал; бункер військової лінії Арпада село В.Грабівниця.
Дерев'яні храми: Святодухівський (ХVІІІ ст.), с. Гукливий, Миколаївський (поч ХХ ст.), с. Задільське, Св.Іллі (1898 р.), с. Тишів, Святодухівський (кін. XVIII — ХІХ ст.), с. Котельниця, Вознесенський (XVIII-ХІХ ст.), с. Ялове, Введення пресвятої Богородиці 1804 р. с. Абранка, Вознесіння Господнього 1947р. с. Перехресний.
Щодо активно відпочинку тут є можливість займатись парапланеризмом (полонина Боржава,) покататись на квадроциклах, а взимку ви насолоджуватиметесь катанням на лижах та на сноуборді. Відпочиваючих, а також спортсменів приваблюють у «засніжені гори» які оснащені канатно-буксирувальними підйомниками на схилах біля Жденієва та Біласовиці.
І ще… посмакувати гірським пивом в єдиній міні-пивоварні району – гукливська пивоварня «Бовасік».
 

Запамятайте символи Воловецького району, для того щоб полегшити вибір місцевого туристичного смаку та сувенірів, і на той випадок якщо сніговий покрив 2015-2016 в Карпатах не порадує Вас:

ПТАХ — сова
ЗВІР — віл
РИБА — піскар карпатський
КОМАХА — шершун звичайний
КВІТКА — зозулинець
ДЕРЕВО – смерека
ФРУКТ — яфина (чорниця)
КОРИСНА КОПАЛИНА — малахіт
ПЕРША СТРАВА — грибна поливка
ДРУГА СТРАВА — картопля з бринзою в горщечку
ДЕСЕРТ — пиріг з яфинами;
АЛКОГОЛЬ — яфинівка (палинка з чорниць)
БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ НАПІЙ — чай з листя яфини;
ТУРИСТИЧНА АТРАКЦІЯ — музей військової лінія Арпада с.В.Грабівниця;
НАРОДНЕ РЕМЕСЛО — різьба по дереву;
АРХІТЕКТУРНА БУДІВЛЯ — Святодухівський деревяний храм с.Гукливий

Рекомендований партнер для новорічних 2016 року подорожей на Воловеччині це мілітарі-садиба "ГрінГоф" та гукливська пивоварня «Бовасік» готова приймати гостей.
Мілітарі-садиба «Grün Hof» знаходиться на півночі Закарпаття в самому серці Боржавського хребта в селі Гукливий.
В 12 км від садиби проходив старий угорсько-польський кордон. Під час 2-ї світової війни для оборони від можливого нападу Червоної армії, угорці побудували систему оборони Арпада.Її довжина становила 600 км, а глибина близько 70 км.
Система включала в себе 4 оборонні лінії розміщені від сучасної польського до сучасного румунського кордону. Садиба побудована на залишках бункера оборонної «Лінії Арпада», завданням якого було підірвати залізничний міст-акведук перегону Мукачеве-Лавочне у разі прориву радянських військ через перевал Бескід. На щастя, солдати не виконали свою місію і міст залишився цілий, зараз це частина основної залізничної гілки південно-західного напрямку.
Бункер частково відновили і обладнали в ньому лобі-бар, бібліотеку та сигарну кімнату. Кожна з 10-ти кімнат садиби розповідає історію однієї з 6-ти Закарпатських і 4-х Європейських оборонних ліній, а стіни розкривають сторінки угорського та чеського періоду історії Закарпаття. Садиба спеціалізується як іна окремому сегменті «мілітарі-туризм» так і на активному відпочинку загалом.
Якщо гість хоче пограти у рольовий пейнтбол, політати на параплані, спуститися на катамарані по гірській річці, покататися на лижах чи дошці, проїхатися по горах на квадроциклах або гуцуликах (карпатська порода коней), а після познайомиться з 6-ма кухнями народів Закарпаття, то це до нас. В садибі працює ресторація з чеською та угорською кухнею, а також військова баня.


З наступаючим Новим 2016 Роком!!!

 


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


На Закарпатті буде створено лісовий заказник «Привододільний»

Опубликовано: 16.11.2012 15:43:12
Закарпатская обл.Воловецкий районВоловец

 Обласні депутати прийняли рішення про оголошення об'єктом природно-заповідного фонду місцевого значення лісовий заказник «Привододільний» на території лісового фонду державного пі



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи