Автор: Alex S, 16.11.2015 18:27:40

Новий 2016 рік. Свалявський район Закарпаття.

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Свалявский район Свалява Новий 2016 рік. Свалявський район Закарпаття.
Новий 2016 рік. Свалявський район Закарпаття.

Плануючи відпочинок на Новий 2016 рік, ми рекомендуємо Вам звернути увагу на Свалявський район Закарпаття.
 

“Турінформ Закарпаття” (керівник О.Коваль), туристичний клуб УжНУ (керівник Ф.Шандор) та туристичний портал Rest4U розпочинає інформаційну кампанію, спрямовану на популяризацію можливостей закладів туризму – зустрічай Новий 2016 рік у Закарпатті.
 

Новий 2016 Рік в Закарпатті це:

  • Захоплюючі зимові екскурсії: легендарні карпатські замки, середньовічні міста, гірські монастирі
  • На лижах, санках, сноубордах спуститися з гірської лижної траси
  • Побачити скарби зимової карпатської природи
  • Взяти участь у народних обрядах і традиціях: Різдво Христове, свято Св.Миколая, Новий рік, Св.Василя, Водохреща
  • Скуштувати традиційну кухню угорців, словаків, румунів, штабів, ромів, русинів, чехів
  • Відпочити від вражень дня ви зможете в затишних номерах «Сонячної Долини» і «Затишку».

Новий 2016 рік у Свалявському районі
 

Свалявщина – благодатний мальовничий куточок Закарпаття. Беззаперечною візитівкою Свалявського району є мінеральні води та оздоровниці. Свалявщина має значні запаси підземних вод. Особливу цінність становлять її мінеральні води (понад 100 родовищ). Найбільш відомими є Полянське, Голубинське, Плосківське та Оленівське родовища мінеральних вод, унікальних за своїм складом та лікувальними властивостями. Джерела мінеральної води найчастіше знаходили пастухи, називали їх «буркутами», «святими криницями», а воду – «квасною водою», «квасом». Місцеві жителі здавна п’ють «квас» як задля тамування спраги, так і для лікування. Добре смакувала вода і з винами.
За деякими даними ще в ХІ ст. двір візантійського імператора звертався до угорського короля з проханням про поставки солоної водиці з карпатських джерел. Королівські стражники набирали воду в пузирі, зроблені з телячої шкіри, і таким чином транспортували її в Константинополь. Збереглись відомості і про так звані купальні. Це були викопані в землі ями, які з’явилися у XVI ст. і використовувались для лікування. В 1755 році граф Шенборн направив до Відня зразки для аналізу чудесної водиці. А вже всередині ХІХ ст. скляні пляшечки під назвою ,,Solyvai“ та «Маргіт» можна було побачити на прилавках магазинів Європи.
Свалявська лікувально-оздоровча зона охоплює майже всю територію району. Базується на родовищах лікувальних вуглекислих гідрокарбонатних натрієвих вод різної мінералізації типу Боржомі, Віши тощо. В цілому тут знаходиться близько сотні мінеральних джерел — майже третина з усіх відомих на Закарпатті. Працюють санаторії, профілакторії, приватні готелі, заводи з розливу мінеральних вод. Найвідоміші з них — "Поляна Квасова", "Лужанська", "Свалява", "Поляна-Купіль".
У прадавні часи на місці між річками Свалявка і Латориця існував перевалочний пункт на торговій ,,Соляній дорозі”. Цим шляхом возили сіль із Солотвинських копалень. Згодом тут виникло поселення, яке у різні часи називали Золява, Солява, Сольва. Перша згадка про нього зафіксована у джерелах ХІІ ст. Велична вершина гори Стой (1677 м.) ніби споглядає життя мешканців цього чудового краю протягом багатьох віків з часів заснування старовинного міста. В центрі Сваляви Вас зустріне могутній 400-літній дуб. Тут можна побачити католицький храм ХІХ ст., храм Різдва Пресвятої Богородиці (1778 р.), храм Пресвятої Богородиці (1937 р.). Однак справжньою перлиною міста є шедевр народної архітектури – дерев’яний храм Святого Михаїла, збудований закарпатськими майстрами без єдиного цвяха в далекому 1558 році та деревяний храм у селі Уклин.
У цих дивовижних землях, де унікальна флора Карпат поєдналась з цілющими водами, сама природа лікує людей, дарує їм сили та зміцнює здоров’я. Саме тому в районі розташовані найбільш популярні здравниці, лікування в яких базується на застосуванні вуглекислих гідрокарбонатних натрієвих вод. Серед них такі відомі санаторії як ,,Сонячне Закарпаття” в урочищі ,,Тихий”, ,,Поляна” в селі Поляна, ,,Квітка Полонини” та ,,Кришталеве джерело” біля села Солочин. На базі великих комплексів функціонують затишні пансіонати та комфортабельні готелі, які пропонують різні види послуг на будь-який смак. Кінні прогулянки Карпатами, їзда на квадроциклах, стрільба з луків, купання в чанах з мінеральною водою та чанах на травах, російська лазня та фінська сауна, термальні басейни – далеко не повний перелік туристичних можливостей курота Свалявщини. Особливе місце займають форелеві господарства, які високо оцінить кожен справжній рибалка. На вершині гори Синяк розташоване казкове озеро. Воно виникло внаслідок виверження вулкану, який розкидав каміння-валуни по землях сіл Плоского і Солочина.
Для любителів зимового відпочинку працюють 5 гірськолижних трас (Поляна, Уклин, Солочин), де знаходяться якорні та бугельні витяги. Тут, у санаторії «Квітка Полонини» є можливість для верхової їзди на гуцульських конях.
І ще… не забудьте відчути смак закарпатської гастрономії у найкращій гастрономії району «Затишку».
 

Запамятайте символи Свалявського району, для того щоб полегшити вибір місцевого туристичного смаку та сувенірів, і на той випадок якщо сніговий покрив 2015-2016 в Карпатах не порадує Вас:


ПТАХ  голуб;
ЗВІР  благородний олень
РИБА плітка.
КОМАХА  жук-олень
КВІТКА  шафран
ФРУКТ дерен (кизил)

КОРИСНА КОПАЛИНА  карпатит
ПЕРША СТРАВА  куряча поливка Уйгазі
ДРУГА СТРАВА пасуля-дзьобачка
ДЕСЕРТ  соленики
АЛКОГОЛЬ  яблучанка;
БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ НАПІЙ  мінеральна вода
ТУРИСТИЧНА АТРАКЦІЯ мінеральні курорти
НАРОДНЕ РЕМЕСЛО різьба по дереву
АРХІТЕКТУРНА БУДІВЛЯ  деревяний храм присілок Свалява-Бистрий

Рекомендований партнер для новорічних 2016 року подорожей на Свалявщині це санаторій «Квітка Полонини» та готель-ресторація «Затишок» готові приймати гостей.
 

Готельно - ресторанний комплекс "Затишок"!!!

Навкруги Вас тільки ліс, чисте карпатське повітря та звуки природи… І тишина…. Немає міської метушні і галасу, лишніх голосів, звуків автомобілів… Тут по-справжньому можна набратися сил та здоров’я!

До Ваших послуг:

- великий зал ресторану; - літня тераса;
- 8 домиків-альтанок; - дитячий майданчик;
- готель; - руська баня;
- професійний сервіс та смачна кухня - автопарковка

Свалявський р-н , вул. Затишна 7,
745 км автомагістралі Київ-Чоп


З наступаючим Новим 2016 Роком!!!
 


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Кубок по мотокроссу на Свалявщине

Опубликовано: 27.10.2011 20:43:05
Закарпатская обл.Свалявский районСвалява

Свалява приглашает посетить грандиозное мероприятие - Командный Кубок стран Центральной Европы по мотокроссу, который состоится 5-6 ноября 2011г. в урочище «Чонки».



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи