Автор: darksider, 19.10.2012 19:51:00

Кам’янець-Подільський гучно та феєрично завершив свій фестивальний сезон

Rest4U Новости Украина Хмельницкая обл. Камянец-Подольский район Белогорье Кам’янець-Подільський гучно та феєрично завершив свій фестивальний сезон
Кам’янець-Подільський гучно та феєрично завершив свій фестивальний сезон

 13-14 жовтня тут відбувся другий фестиваль пива, розваг та гарного настрою «Oktoberfest-2012. Знову в небо!», організатором якого виступила Кам’янець-Подільська міська рада, мережа готелів «7 Днів» та Федерація повітроплавання України.

"Oktoberfest-2012. Знову в небо!" вдало поєднав у собі два абсолютно різних дійства – пивний фестиваль та повітроплавальну фієсту. Такий мікс у сумі дав абсолютно новий цікавий продукт, який за висновками експертів у майбутньому може стати кращим гастрономічним фестивалем Західної України.

За два дні тут випили понад1000 літрів пива, з'їли півтони смаженої картоплі та 350 кг подільських ковбасок. Кількість енергії, яку учасники витратили на різноманітні конкурси, забави і танці, напевно, не візьметься виміряти ніхто.

За попередніми підрахунками у фестивалі взяли участь понад 3 тис. людей з різних міст України: Києва, Дніпропетровська, Славутича, Тернополя, Львова, Хмельницького, Кам'янця-Подільського та багатьох інших.

Упродовж двох днів на площі Польський ринок, що у самому центрі Старого міста, по 12 годин у ритмі нон-стоп тривала розважальна програма, яка з наближенням до вечора набирала все більше і більше обертів нестримного драйву.

Апогеєм суботи став півторагодинний виступ українського гурту "Танок на майдані Конго", який просто змусив стрибати всіх, хто був у Старому місті. Соліст гурту Фагот відзначив, що вони вже виступали в Старій фортеці й біля Ратуші, тобто свого роду виконали програму мінімум, але для них, як і для багатьох артистів, гастролі у Кам'янці – це щось особливе, бо доводиться виступати в унікальному місті.

Неділя звершилася концертом гурту "Чумацький шлях" та просто шаленою українською дискотекою від відомого кам'янецького дуету ді-джеїв "Колеги" та неперевершеного ведучого фестивалю Андрія Горошанського. Для нього цей формат є неновим, бо він три роки поспіль є ведучим "Oktoberfest" у Києві і може багато розповідати про цей фестиваль, його філософію.

"Бренд "Oktoberfest" є добре знаний у світі і навіть той, хто ніколи не був у Мюнхені, знає, що вже 202 роки там проводиться пивний фестиваль, який щороку збирає там сотні тисяч людей. Німеччина славиться своїми пивоварами, культурою споживання пива, навіть пивними традиціями – розповідає Андрій Горошанський. – В Україні це лише зароджується. Так, у Києві вже дев'ять разів проводився "Oktoberfest", Кам'янець – ось лише другий раз, але вже зараз можна побачити, що потенціал є величезний. З кожним роком до цього дійства долучається все більше і більше людей. У Кам'янці взагалі вдалося створити унікальний продукт, якого справді більше ніде немає – пивний фестиваль та повітряні кулі. Я впевнений, що розголос про цей фестиваль розійдеться Україною і наступного року людей буде ще більше".

Цікаво дізнатися, що костюм ведучого, який просто епатував багатьох, насправді є традиційним баварським вбранням, який привезений з Мюнхена. Там під час фестивалю більша частина публіки гуляє у такому національному одязі. Хоча задоволення не з дешевих – приблизно 400 євро.

Можна погодитися, що оберти фестивалю "Oktoberfest-2012. Знову в небо!" справді будуть розростатися, бо це є унікальний формат, який дозволяє всім присутнім бути не просто спостерігачами, а активними учасниками, творцями дійства. Так, у конкурі караоке "Голос "Oktoberfest" взяли участь понад 50 людей, серед них і навіть ціла група Хмельницької національної академії прикордонних військ, які разом заспівали гімн прикордонників. Хлопці не змагалися за перемогу, їм просто захотілося проявити себе, стати частинкою фестивалю.

Цікаво також і те, що у здавалося б суто чоловічому змаганні з армреслінгу "Міць "Oktoberfest" особливо активними були жінки і саме їхні поєдинки збирали найбільшу кількість глядачів. Учасники всіх конкурсів отримували призи від готелю "7 Днів" та торгових марок "Оболонь" та "Чернігівське".

Проте найголовніший приз фестивалю – політ на повітряній кулі вдалося виграти киянці Ірині Самороці. Економіст за професією та романтик у душі – Ірина змогла реалізувати свою давню мрію – понад годину вона провела у небі над Кам'янцем.

У коментарі Ірина зізналася, що такі незабутні враження надихнули на її те, щоб у подальшому більше мріяти та долати нові вершини. За давньою повітроплавальною традицію, новачок обов'язково проходить посвяту та отримує титул. До всіх своїх регалій Ірина отримала ще й титул "Лицар неба".

Загалом у повітроплавальній фієсті "Золота омега" взяло участь 9 екіпажів, які три дні здійснювали ранкові та вечірні польоти над містом.

Ось так Кам'янець завершив свій фестивальний сезон – 2012. З квітня по жовтень цього року тут відбулося 10 фестивалів, і що цікаво – 4 з них ("Porta temporis", "Весільна фортеця", "Форт-пост" та "Республіка") за результатами інтернет-опитування потрапили до переліку 100 культурних подій України.

Наступного року до цього рейтингу обов'язково потрапить і "Oktoberfest-2012. Знову в небо", який вже завоював своїх прихильників. Заступник міського голови Василь Сукач та директор Кам'янець-Подільської філії ТОВ "7 Днів" Сергій Українець від імені організаторів пообіцяли, що наступного року у Кам'янці буде ще більше цікавих фестиваль і серед них чільне місце займе "Oktoberfest-2012. Знову в небо".

www.tourismnews.com.ua


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Чемпіонат повітряних куль "Кубок Поділля" у Кам'янці-Подільському (17 - 20 травня)

Опубликовано: 30.04.2013 22:59:00
Хмельницкая обл.Камянец-Подольский районКаменец-Подольский

 Міжнародні змагання з повітроплавання "Кубок Поділля 2013" очікуються в Кам'янці-Подільському 17 - 20 травня 2013 року.



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи