Привіт всім!... Наступна подорож великим туристичним маршрутом "Карпатське вино", цього разу четверта подорож від Закарпатського винного оглядача з Інститутом туризму Карпатського регіону пройшла у регіоні Панонголмо, неподалік від угорського міста Дьор.
По дорозі до памятки що охороняється ЮНЕСКО - монастир бенедиктинців 996 року що найстарішим в Угорщині - знаходяться кілька сіл, де можна скуштувати у місцевих чардаш не тільки нокедлі з перкельтом у червоному вині Кейкфранкош, а й продегустувати білі вина від місцевих міні-виробників, саме у цьому регіоні ми рекомендуємо Іршаї Олівер, Рислінг італійський та регіональне біле весільне - juhfark будь якого сорту. Але...
Найголовніше в містечку Панонголмо (до речі виноградарство тут започатковано ще період провінції Панонія Римської імперії) ви зобовязані скуштувати: по-перше в період сюреті-балів ( дні винобрання) місцевий мушт, місцевий мурці - це забродивший сок, але ще не вино. По-друге класика це місцеве кюве (купаж) Tricollis Cuvee з рислінгу італійського, рислінгу рейнського, гевюрцтрамінеру... неймовірно!!!!!!
Найкращі винниці-пінце у самому монастирі та в центрі міста маркетингова винниця Borbirodalom. І ще нагадаю в цьому регіоні винниці крім міста Панонголмо, у суботу та неділю працюють до обіду, тому не розчаровуйтесь якщо вони будуть зачинені, а просто прямуй у будь яку корчму чи ресторацію там вас порадують набором вин від місцевого виробника.
Ой трохи не забув... панонголмці дуже хваляться своїм Палінкаріумом, де виготовляють різноманітні дестиляти зі сливи, груші, малини, вишні, а також проводять, крім неділі, палинкові дегустації. До зустрічі у пятницю на шляху "Карпатське вино", наша подорож триватиме і надалі.