Автор: Alex S, 29.08.2012 9:43:24

В Закарпатті зявиться Кавовий туристичний маршрут

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Ужгородский район Ужгород В Закарпатті зявиться Кавовий туристичний маршрут
В Закарпатті зявиться Кавовий туристичний  маршрут

В Ужгороді розробляють ще один цікавий туристичний маршрут – кавовий.

Всі "точки", де варто зупинитися, будуть зображені на спеціальній карті, яку саме малюють у провулку "Гірчичне зерно" на стіні однієї з крамничок. На карті будуть позначені кавові пам'ятники, а також найкращі заклади Ужгорода, які рекомендовані кавоманами.

"В Ужгороді власниця однієї з кав'ярень зробила пам'ятник кавоману, інша власниця – пам'ятник кавовій чашці, відомий скульптор Михайло Колодко зробив ведмедика у кавових зернах, що зараз стоїть у "Деці у нотаря", нещодавно відкрита скульптурна композиція "турка". Може ще десь зробив хтось, але ми не знаємо ще про це. У Мукачеві є лавочка, де сидять два кавомана – маленькі скульптурки п'ють каву. Одна з фірм вже випускає мелену каву або у зернах, на упаковках яких написано "Закарпатский кофе". Отож, треба було узагальнити, що таке закарпатська кава. Так виникла ідея про Кавовий маршрут", - пояснив zaholovok.com.ua Федір Шандор, завідувач кафедри туризму, проректор УжНУ.

Задум у Федора виник, коли він відвідав одну із фаст-фудівських кав'ярень "Starbucks". "Я побачив, що там є кави різних країн. Крім того, дізнався, що існує цілий кавовий пояс. А загалом кавових країн у світі є 48. Крім того, кава вариться по-різному, п'ється по-різному, різний помол... Кава – це цілий дегустаційний напрям, - коментує Федір Шандор. - От я почав збирати каву з цих 48 країн і вже маю половину колекції – найбільшої на Закарпатті".

Колекціонер довгий час шукав кав'ярню, розмовляв з людьми, які казали "може, може", "дуже класна ідея", але так нічого і не виходило. Натомість зголосилися власники ресторану "Палачінта", розташованого у провулку. З одного боку стіни буде карта – екскурсоводи тепер матимуть де показувати буквально пальцем, що таке кавовий маршрут, що таке закарпатська кава. А з іншого боку - виставкові композиції кави з різних країн світу, чашечки – фінджі, тобто все, що пов'язано з кавою, навіть кавовий леквар.

Відома ужгородська художниця Наталя Хухра наразі розмальовує стіну. Кав'ярні додаватимуться на панно поступово. Туристичний інформаційний центр Закарпаття, який очолює Олександр Коваль, вже другий рік збирає відгуки про кав'ярні, залучили блогера Олександра Богданова, допомагають студенти і викладачі кафедри туризму. Це все збираємо і потім вирішуватимемо, хто заслуговує на відзнаку", - зазначив Федір Шандор.

Карту планують відкрити до осіннього сезону. Назви рекомендованих закладів будуть вноситися етапами.

Габріелла Руденко, Заголовок


Туристичні новини


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Інноваційний підхід до транскордонного туристичного маршруту

Опубликовано: 06.02.2020 17:20:52
Закарпатская обл.Ужгородский районУжгород

 03 лютого 2020 року відбулася прес-конференція, присвячена початку реалізації проекту KRA’GAS – Промоція ремесел та гастрономії, як відповідних складових культурної спадщини Карпа

Фестиваль Ужгородська Палачінта 2020

Опубликовано: 27.01.2020 18:58:00
Закарпатская обл.Ужгородский районУжгород

Тисячі смачних млинців, народні гуляння, веселі розваги, кулінарні майстер-класи, тематичні фотозони та інші цікаві заходи на фестивалі Ужгородська палачінта 2020″.

Фестивалі в Закарпатті вересень 2018

Опубликовано: 05.09.2018 9:57:25
Закарпатская обл.Ужгородский районУжгород

Рекомендованими заходами, у вересні 2018 року є наступні: Відпочинок в Закарпатті: 1 – 9 вересня 2018 року 1 вересня, День знань 2 вересня.

День міста Ужгород 2018

Опубликовано: 05.09.2018 9:35:11
Закарпатская обл.Ужгородский районУжгород

Цей вересень, для тих хто обрав відпочинок в Закарпатті буде особливим, адже місто Ужгород святкуватиме свою чергову річницю 14 – 15 – 16 вересня 2018 року.

ТОП-5 місць Закарпаття, маловідомих для туристів

Опубликовано: 15.02.2018 21:54:35
Закарпатская обл.Ужгородский районУжгород

 В пік сезону в Ужгородському замку чи в Паланку яблуку ніде впасти. Проте в Карпатах є ще місця, де майже не ступала нога туриста.



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи