Вже зовсім скоро, 28 червня, у місті Лева стартує гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці».
Протягом трьох днів на гостей фестивалю чекають ярмарки місцевої кухні, вишукана гала-вечеря під відкритим небом та гастрономічні конкурси – і все це на львівський смак та манеру! Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили організатори Фестивалю.
Цьогоріч в рамках фестивалю "Львів на тарілці" пройде майже одночасно два великі ярмарки: "Ярмарок Львівської кухні" (28-30 червня, пл. Ринок) та ярмарок "Смакуємо з Карпат" (28-29 червня, дворик Ратуші).
За словами директора Фестивалю "Львів на тарілці" під час Ярмарку Львівської кухні відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні.
"На головній сцені Ярмарку, а це північна сторона площі Ринок, пройдуть численні майстер-класи з приготування страв Львівської кухні за участі відомих львів'ян та гостей міста.
Вперше на Фестивалі та й вперше у Львові львів'яни та гості міста зможуть скуштувати та придбати якісні продукти від майже 30-ти фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей в рамках ярмарку "Смакуємо з Карпат", - додав Андрій Сидор.
Під час фестивалю Клуб галицької кухні проводе конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Львівських кулінарів і кулінарок запрошують 29 червня о 15:00 прийти у внутрішній дворик Ратуші, принести готовий вафельний торт та листок із записаним рецептом. Журі конкурсу оцінюватиме смак андрутів, їх оформлення та оригінальність запропонованої в рецепті начинки. Переможець отримає грошовий приз – 1000 гривень, ще двоє учасників – призи по 500 грн.
Невід'ємною частиною гастрономічного фестивалю "Львів на тарілці" стане вишукана Гала-вечеря страв Львівської кухні під відкритим небом. Отож, 28 червня, на терасі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) найкращі шеф-кухарі Львова та знавці тонкощів Львівської кухні презентуватимуть для 300 повноважних гостей страви, створені за особливими рецептами Львівської кухні.
Кращими баріста кав'ярні "Світ кави" буде створено авторську каву, яку запропонують гостям вечері.
Шеф-кухарі Гала-вечері, а це Роман Щурко (ресторан клуб "Split Lviv"), Євгеній Сушко (Citadel Inn Hotel & Resort), Оксана Задорожна (ресторан-пивоварня "Кумпель") та Мар'ян Яцишин (ресторан "Шекспір") приготують страви з корисних та свіжих продуктів з фермерських господарств Львівської області, наданих гуртовим продуктовим ринком "Шувар".
"Ми вперше беремо участь у Гала-вечері і нам дуже приємно бути задіяними у цьому заході. Проведення фестивалю та зокрема вечері страв Львівської кухні є дуже гарним приводом показати всім гостям, що ми є смачним містом. І кому як не рестораторам це презентувати",- зазначила Ольга Задерей, директор ресторану клубу "Split Lviv".
Участь у прес-конференції взяли директор фестивалю "Львів на тарілці" Андрій Сидор, організатор ярмарку "Смакуємо з Карпат" Юрій Оглашенний, відомий львівський ресторатор Марк Зархін, львовознавець Ірина Котлобулатова; директор ресторану клубу "Split Lviv Ольга Задерей, співвласник ресторану "Шекспір" Петро Соболь та шеф-кухар ресторану "Citadel Inn" Hotel & Resort Євгеній Сушко.
Також в рамках Фестивалю "Львів на тарілці" планується підписання угоди між фермерськими господарствами і іншими виробниками сільськогосподарської продукції з львівськими рестораторами та готелярами.
Організатор Фестивалю: компанія "Дік-Арт".
Сайт Фестивалю: www.lvivontheplate.com.ua.