Автор: Vika Palchey, 26.04.2013 19:16:43

У Криму відновлять стародавню візантійську фортецю Алустон

Rest4U Новости Украина АР Крым Севастополь Балаклава У Криму відновлять стародавню візантійську фортецю Алустон
У Криму відновлять стародавню візантійську фортецю Алустон

 На початку 2013 року в Алушті почнеться реставрація стародавньої Візантійської фортеці Алустон, повідомляється в прес-релізі Міністерства курортів і туризму АР Крим.

В даний момент ведеться розробка проекту реконструкції. Як повідомив Віктор Фрадкін, керуючий справами виконавчого комітету міськради Алушти, Алустон стане знаковим місцем і привабить туристів до Криму.

«Вже давно говорилося про те, що треба привести в порядок символ Алушти - вежу-фортецю Алустон, яка є невід'ємною частиною історії міста. Зараз розробляється проект, продумуються механізми реконструкції », - каже Фрадкін, відзначаючи, що вже до наступного літа пам'ятник буде частково відкритий для огляду.

За словами чиновника, до наступного літа пам'ятник буде відновлений у будь-якому випадку. Хоча не виключено, що проект буде доопрацьовуватися, і фортеця буде з кожним роком ставати все краще і краще.

Вперше назва Алустон згадується в 6 столітті н. е.. Візантійський історик і письменник Прокопій Кесарійський у своєму трактаті «Про споруди» повідомляв, що для зміцнення Візантії в Тавриці імператор Юстиніан I «побудував фортеці Алустон і Герзувітон» (Гурзуф). Тоді ж були споруджені і довгі стіни на гірських перевалах, щоб перепинити доступ до узбережжя кочівникам.

З кінця 14 століття Алустоном володіли генуезці. Вони перебудували фортецю, і сьогодні вона в основному називається генуезької, а не візантійської.

Фортеця простояла майже 9 століть і була зруйнована турецькими військами в кінці 15 століття. У 19 столітті меценат Стахеев на свої кошти здійснив реставрацію Алустона. В даний час від колись могутнього форпосту залишилися лише руїни да частково збереглася Нижня Башта.


туристичні новини


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


У КРИМУ В ЛІС ПУСКАТИМУТЬ ТІЛЬКИ ПО КВИТКАХ

Опубликовано: 13.09.2013 19:23:41
АР КрымСевастопольБалаклава

 У кримські ліси пускатимуть тільки по квитках. Інформація надійшла від начальника управління рекреаційних ресурсів кримського курортного відомства Наталії Шереметьєвої.



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи