Автор: Alex S, 15.11.2015 21:20:04

Перечинський район Закарпаття. Новий 2016 Рік!!!

Rest4U Новости Украина Закарпатская обл. Перечинский район Перечин Перечинський район Закарпаття. Новий 2016 Рік!!!
Перечинський район Закарпаття. Новий 2016 Рік!!!

Плануючи відпочинок на Новий 2016 рік, ми рекомендуємо Вам звернути увагу на Перечинський район Закарпаття.
 

“Турінформ Закарпаття” (керівник О.Коваль), туристичний клуб УжНУ (керівник Ф.Шандор) та туристичний портал Rest4U розпочинає інформаційну кампанію, спрямовану на популяризацію можливостей закладів туризму – зустрічай Новий 2016 рік у Закарпатті.
 

Новий 2016 Рік в Закарпатті це:

  • Захоплюючі зимові екскурсії: легендарні карпатські замки, середньовічні міста, гірські монастирі
  • На лижах, санках, сноубордах спуститися з гірської лижної траси
  • Побачити скарби зимової карпатської природи
  • Взяти участь у народних обрядах і традиціях: Різдво Христове, свято Св.Миколая, Новий рік, Св.Василя, Водохреща
  • Скуштувати традиційну кухню угорців, словаків, румунів, штабів, ромів, русинів, чехів
  • Відпочити від вражень дня ви зможете в затишних номерах «Воєводина» та на застіллі у «Підкові».

Новий 2016 рік у Перечинському районі
 

Перечинський район має високий природно-рекреаційний і курортний потенціали. На його території розташовані об'єкти природно-заповідного фонду, зокрема: Державний заказник «Соколові Скелі» іТур'є-Полянський заказник у басейні річки Шипіт, державна гідрологічна пам'ятка-водоспад у селіТур'я Поляна. Район є одним із найбільш екологічно чистих регіонів області, про що свідчить і функціонування мережі санаторно-курортного та туристично-рекреаційного комплексу. Основні бальнеологічні ресурси представлені родовищами вуглекислих вод. Найбільшу групу складають вуглекислі гідрокарбонатно-хлоридні натрієві води, характерні для зон розломів складчастих Карпат. До цієї групи належать води Зарічівського та Сімерківського родовищ. Відоме також Лумшорське родовища слабосульфідних вод. Загалом на території Перечинського району розвідано 13 джерел із цілющими водами.
Полонина Руна – найбільша полонина Українських Карпат, представляє собою комплекс високогірних альпійських лугів, висота над рівнем моря яких сягає 1479 м, а площа 1100 га.
 

Музеї на території Перечинського району: музей міста Перечин у м. Перечин, лемківська садиба у селі Зарічево, “Ромська хата” у селі Зарічево, музей побуту та звичаїв “Склад” в Дубриничах
Цікаві об’єкти Перечинщини:
• Пам’ятний знак листоноші В селі Тур’ї Ремети (за 10 км від Перечина) знаходиться історична пам’ятка XIX століття — меморіальна дошка листоноші, виготовлена і встановлена вдячними земляками, які високо оцінили життєвий подвиг поштаря Теодора Фекете, здійснений ним у далекому минулому. А у самому центрі Перечина знаходитьсяпамятник листоноші.
• Закарпатські французи. Цікавим фактом з історії Перечинщини є те що жителів одного з найбільших населених пунктів району – Туря Ремети, мешканці сусідніх сіл називають “жаблярами”. І дійсно якщо заглянути у меню одного з кафе села то тут можна побачити у меню дві традиційні для цього села страви… “жаблячі лапки” та “черепаховий суп”. Дивно, але як свідчить історія за часів нашестя Наполеона в селі були розквартировані полонені французькі вояки, які потім тут і залишилися тут назавжди створивши власні сімї і звичайно передавши свої французькі звичаї (зокрема, кухню) місцевому населенню.
• Храм Св. Василя Великого, с. Лікіцари. Збудовано з ялини в XVII ст., триверхова. У 1748 р. перебудовано, зруби вкрили двосхилим дахом.
Чани у селі Лумшори (найпопулярніші в Закарпатті). Жителі та гості краю мають унікальну нагоду зануритись у 1000-літрову ємність (чан), що розігрівається вогнищем, з цілющими мінеральними водами, температурою до +40–45°С.
Парк Шенборна – ретельно відтворена репліка відомого парку палацу Шенборн. У сучасному парку Шенборн Ви також зможете прогулятися широкими алеями, помилуватися водною гладдю озера, пройтися усіма 12 містками, які символізують 12 знаків Зодіаку, подивитися у Кельтському саду календар друїдів і відвідати діючий водяний млин. Парк було відтворено в 2013 році до 285-ї річниці передачі імператором Австро-Угорської Імперії закарпатських земель у дар династії Шенборнів. У процесі створення парку брали участь відомі скульптори, митці та реставратори. Запрошуємо Вас відвідати парк і побачити, як виглядав класичний австрійський парк 18-го століття.
Зимовий відпочинок пов’язаний, насамперед, з базою відпочинку “Воєводино” та Лумшорами і Новоселицею, де знаходяться бугельні витяги. Працюють кілька невеличких гірськолижних трас, є можливість для верхової їзди на гуцульських конях.
І ще… не забудьте відчути смак закарпатської гастрономії у найкращій корчмі «Підкова» запиваючи місцевим пивом «Підкова».
 

Запамятайте символи Перечинського району, для того щоб полегшити вибір місцевого туристичного смаку та сувенірів, і на той випадок якщо сніговий покрив 2015-2016 в Карпатах не порадує Вас:

ПТАХ — фазан
ЗВІР — тур
РИБА — форель
КОМАХА — вусач альпійський
КВІТКА — підсніжник
ДЕРЕВО – вільха
ФРУКТ — суниця
КОРИСНА КОПАЛИНА — гранат
ПЕРША СТРАВА — заправлена пасоля (підбивана)
ДРУГА СТРАВА — жаб’ячі ніжки
ДЕСЕРТ — медові палички
АЛКОГОЛЬ — калганівка
БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ НАПІЙ — узвар
ТУРИСТИЧНА АТРАКЦІЯ — парк Шенборна
НАРОДНЕ РЕМЕСЛО — ложкарство (каналові)
АРХІТЕКТУРНА БУДІВЛЯ — храм Св. Василя Великого, с. Лікіцари

Рекомендований партнер для новорічних 2016 року подорожей на Перечинщині це комплекс "Воєводино" та корчма «Підкова» готові приймати гостей.
Курорт «Воєводино» знаходиться в екологічно чистому місці в в Закарпатті. На 17 гектарах території, серед дерев, галявин та гірських струмків затишно розташовані наші готелі «Воєводино», «Маковиця» та «Магура», а також невеличкі котеджі, ресторани, SPA-центр з басейном та фітнес-залом, лазні, дитячий клуб, кінний Клуб, ігрові майданчики, тенісний корт, спортивні майданчики, поруч неймовірної краси парк Шенборн.
• Розташування: с. Тур'я-Пасіка, 45 км до Ужгорода і 45 км до Сваляви, Закарпатська обл.
• 3 готелі, котеджі.
• 3 ресторани, Лаунж бар, Гала-тераса.
• 2 конференц-зали, кімната для переговорів.
• SPA центр, тренажерний зал, відкритий басейн.
• Форелеве господарство, кінний клуб, дитячий клуб.
• Гірськолижна траса, Zip line, храм Св. Катерини.
«Корчма Підкова» - тут, як у великому казані змішалися смаки та аромати українських, польських, угорських, словацьких, єврейських та циганських страв. Приготовлені в «Підкові» різноманітні овочеві й м’ясні салати та домашні соління, холодні й гарячі закуски, м’ясні страви, риба, наші фірмові страви та традиційні Закарпатські кремзлики, гурка, домашні ковбаски, пироги, бограч, форель, банош – нікого не залишать байдужим і кожен знайде тут щось собі до вподоби. Для найвибагливіших – дегустація закарпатської кухні та місцеве пиво «Підкова».

З наступаючим Новим 2016 Роком!!!
 


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также




Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи