Автор: Vika Palchey, 25.04.2013 15:46:10

500-річна дерев’яна церква в Рогатині – претендент до списків ЮНЕСКО

Rest4U Новости Украина Ивано-Франковская обл. Рогатинский район Рогатин 500-річна дерев’яна церква в Рогатині – претендент до списків ЮНЕСКО
500-річна дерев’яна церква в Рогатині – претендент до списків ЮНЕСКО

 Якщо версія вчених про «старіння» віку церкви Святого Духа в Рогатині підтвердиться, це буде сенсація, сказав у п’ятницю Радіо Свобода начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної держадміністрації Володимир Федорак.

За його словами, "думка кількох істориків і реставраторів є дуже чіткою, що це перша чверть 16-го століття, тобто церкві близько 500 років".

Експерти зі Львова, які займалися реставрацією храму, при дослідженні структури деревини зробили біохімічний аналіз і встановили, що дерева, з яких побудована церква, були зрубані у 1502–1503 роках.

Наразі в історичних довідках, інформаційних буклетах ця церква, одна з претендентів на включення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, датується 1598 роком.

Для підтвердження нової гіпотези необхідні висновки міжнародних експертів. Сподіваються насамперед на співпрацю з польськими фахівцями.

Церква Святого Духа в Рогатині є однією з найстаріших в Україні, з унікальним старовинним іконостасом. Три роки тому розпочалися роботи для її реставрації. На завершення реставрації і консервацію потрібно ще близько трьох мільйонів гривень.

16 українських дерев'яних церков, які збереглися у карпатському регіоні України та Польщі, претендують на внесення до списку ЮНЕСКО. Серед них дві прикарпатські – церква Святого Духа в Рогатині та храм Різдва Пресвятої Богородиці 1808 року у селі Нижній Вербіж Коломийського району.

tourismnews


Для добавления своих фотографий пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь



Комментарии

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, которые прямо или косвенно имеют отношение к опубликованной информации. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.
   Отменa

Смотрите также


Водоспад Женецький Гук

Опубликовано: 11.09.2018 10:04:43
Ивано-Франковская обл.Ивано-ФранковскИВАНО-ФРАНКОВСК

Жене?цький Гук (Жене?цький водоспад) — водоспад в Українських Карпатах, на потоці Женець (ліва притока Пруту), між масивами хребтів Явірника і Хом'яка-Синяка (гірськ

ZimaSnow Ski & Spa Club, Буковель

Опубликовано: 04.12.2015 4:02:45
Ивано-Франковская обл.Ивано-ФранковскИВАНО-ФРАНКОВСК

 Цей готель розташований лише за 20 метрів від підйомників гірськолижного курорту в Буковелі.

ГОТЕЛЬ «ІСТОРІЯ», ПОЛЯНИЦЯ

Опубликовано: 04.12.2015 3:22:10
Ивано-Франковская обл.Ивано-ФранковскИВАНО-ФРАНКОВСК

 Ідея готелю: 4-поверховий дизайн-готель є концептуальним, оскільки присвячений історії України на різних етапах.

Рекомендуй Карпати - виграй проживання та катання в Буковелі

Опубликовано: 25.11.2015 10:44:26
Ивано-Франковская обл.Яремче (курорт Буковель)Буковель, Поляница

Рекомендуй Карпати - виграй відпочинок в Буковелі! Туристичний портал "Rest4U" та "Турінформ Закарпаття" проводять 0 | Читать полностью



Добавление фотографий



Copyright 2008-2024, rest4u.com.ua


Сделано в DesignIt!

Туристический портал Rest4u.com.ua - наиболее полная и достоверная информация об отелях, частных усадьбах, санаториях Закарпатья, Карпат, Крыма.

Выбирая отдых в Украине , Карпатах , Закарпатье , Крыму на туристическом портале Rest4u.com.ua Вам предложат наиболее оптимальный вариант отдыха, который удовлетворит любые запросы и вкусы туриста. Используя систему on-line бронирования Вы сможете получить скидки на проживание и питание в лучших санаториях , отелях и здравницах в любом из курортов Украины.

Пересылая фотографии, тексты и другие материалы, отправители гарантируют наличее у них личных неимущественных и исключительных имущественных авторских прав, а также самостоятельно несут ответственность за нарушение прав третьих лиц. Копирование материалов разрешено при наличии видимой ссылки на сайт Rest4u.com.ua.

Авторизация





 


Я не могу зайти в свой аккаунт
Центр помощи